środa, 2 lutego 2011

Salsa Romesco

Ostry sos paprykowo-pomidorowy
2 suszone straki papryki
2 zabki czosnku lyzeczka soli ,2 obrane ze skorki pomidory ,1 namoczona w mleku bulka ,1 maly strak pepperoni ,2 lyzki octu winnego , 2 lyzki oliwy z oliwek , pieprz .

Straki papryki namoczyc w wodzie przez noc ,dobrze odsaczone pokroic w drobna kostke .Czosnek utrzec z sola .Zmiksowac papryke pepperoni , pomidory , czosnek i odcisnieta bulke ,Dodac ocet winny i przetrzec przez sitko dodac papryke i dodajac powoli oliwe energicznie ubijac .

Podawac do pieczonych mies serwowanych na cieplo lub zimno .

2 komentarze:

  1. Rzeczywiscie palce lizac. bardzo dobra dla smakoszy ostrego jedzenia, jak ja wprost super.

    OdpowiedzUsuń
  2. MOZE COS Z KUCHNII POLSKIEJ ?

    OdpowiedzUsuń